Best of Texas 2022 ... 14 sjove dage med store oplevelser

NY REJSEPERIODE: 20. juli.-2. august 2022
 

På denne rejse med dansk rejseleder og masser af entrébilletter serverer vi igen noget af det allerbedste af Texas - et unikt mix af store oplevelser, som man ikke finder andre steder. 

Her får I god, gammeldags western-stemning, berømte seværdigheder, flot natur, fantastiske storbyer, små cowboyflækker og naturligvis masser af god mad, god musik og godt vejr. 

Undervejs bor vi tre døgn på en tophyggelig ranch, hvor man kan ride, hvis man har lyst til det - eller bare nyde den helt særlige Texas-gæstfrihed og westernhygge i lange baner.

 

 

Onsdag: Afrejse fra Aalborg (Billund/København kan arrangeres), ankomst til Houston Airport i Texas.

Natten tilbringer vi tæt på Space Center Houston, med mulighed for en aftentur til vandet ved Den Mexicanske Golf. Her kan man også opleve en charmerende strandpromenade med restauranter og forlystelser lige ud til Galveston Bay.

Torsdag: Vi lægger ud med et par timers besøg på Space Center Houston, hvor vi får et fascinerende indblik i USA’s rumprogram - og hvor man kan røre ved et stykke af Månen og besøge Mission Control-rummet, hvorfra USA’s månelandinger blev styret.

Prøv også den stol, Dronning Elizabeth sad i, da hun besøgte Mission Control.

 

Over middag går turen til New Braunfels lidt nord for San Antonio, i Texas' måske allerflotteste område, The Hill Country. 
 

 

Efter indlogering på hotel kører vi den korte tur til Gruene, hvor vi lægger ud med at spise på The Gristmill med udsigt over Guadalupe River.

Derefter skal vi opleve Gruene Hall, Texas’ ældste dancehall, som er verdensberømt i Texas. Man kan danse, hvis man vil, eller bare hygge sig i selskab med musik, glade texanere og en kold Texas-øl. 

 

Fredag: Om formiddagen besøg i hyggelige Wimberley, cirka en halv times kørsel fra New Braunfels. En lille by med stor charme og spændende butikker. 

Derfra kører vi ad smukke Texas-veje til en marina ved Canyon Lake for at spise frokost med udsigt over søen.

Næste stop er en gammel, vaskeægte Texas-bar, hvor stemningen driver ned ad væggene, og hvor man kan finde skudhuller fra fortiden i væggene - og hygge sig med et af texanernes sjove yndlingsspil, shuffleboard, på det efter sigende ældste shuffleboard-bord i Texas.

Her kan man også skrive sit navn på en dollarseddel og banke den fast i loftet - der hænger allerede en mindre formue ...
Vil man hellere bruge dagen i et gigantisk vandland i New Braunfels, kan man vælge det i stedet for dagsudflugten.

Vi slutter dagen af med shopping i et gigantisk outlet, hvor der kan spares mange penge på eksempelvis tøj og sko.

 

Lørdag: Efter morgenmad på hotellet forlader vi New Braunfels og ankommer til den tyske nybyggerby Fredericksburg, en tur på cirka halvanden time. Fredericksburg er en ualmindeligt velplejet by med masser af minder om den tyske fortid, og med et væld af små, hyggelige butikker, blandt andet med tøj, smykker og antikviteter.

I byens park besøger vi en flot bronzeskultur af byens grundlægger, Otfried Hans Freiherr von Meusebach, der ryger fredspibe med en gruppe indianere. Skulpturen er til minde om den fredstraktat, de indgik i 1847 - en traktat, der aldrig blev brudt. 

Ud på eftermiddagen tager vi den korte tur til minibyen Luckenbach (med cirka 3 indbyggere) hvor den store attraktion er den kombinerede saloon/butik/posthus og livemusikken under de ældgamle egetræer i en af Texas' absolut mest hyggelige flækker.

Her handler det mest om at lave så lidt som muligt, slukke tørsten og bare nyde den helt specielle atmosfære. Luckenbach har også en dancehall, og er der koncert dér om aftenen, kan man vælge at blive og få dén med. 

Luckenbach er udødeliggjort i countryhittet "Luckenbach Texas" med Willie Nelson og Waylon Jennings. 


Søndag: Om formiddagen besøger vi tidligere præsident Lyndon B. Johnsons ranch, kendt som “The Texas White House”, fordi han i sin præsidenttid tilbragte næsten lige så meget tid der som i Det Hvide Hus i Washington.

I Johnsons Texas-kontor kan man blandt andet se en stenalderøkse, som han i 1964 fik overrakt af den danske statsminister Jens Otto Kragh.

 

 

På ranchen, der har egen landingsbane, kan man komme indenfor i præsidentens mindste fly, som Johnson kaldte Air Force One Half.

Frokosten indtager vi i Llano lidt nord for San Antonio, på Coopers Old Time Pit Bar-B-Que, kendt som det måske bedste barbeque-sted i Texas. En anden tidligere USA-præsident, George W. Bush, er blandt de mange fans. På vej tilbage til Fredericksburg tager vi en lille omvej ad en af Texas’ mest idylliske, små veje med ranches spredt ud i det ualmindeligt flotte, bakkede landskab.

Resten af dagen er afsat til afslapning og hygge på egen hånd, for eksempel i byens butikker eller ved hotellets swimmingpool. Besøg måske Fredericksburgs berømte chilibutik, hvor der er adskillige hundrede gratis smagsprøver på alskens produkter med chili.

Om aftenen gæster vi Fredericksburgs enorme Walmart-varehus, hvor man nemt kan blive overrasket over både udvalget og de små priser. Walmart-kæden er verdens største private virksomhed med cirka 2,3 millioner ansatte.

 

Mandag: Op ad formiddagen forlader vi Fredericksburg og gør klar til et af rejsens absolutte højdepunkter, Mayan Ranch i Bandera, cirka en times kørsel mod syd.

På vejen stopper vi for lunch på en meget anderledes restaurant med udendørs servering i caribisk atmosfære. Hvis vi er lidt heldige, får vi hilst på stedets skaldede, stærkt charmerende  papegøje, Thelma. 

Vel ankommet til Mayan Ranch bliver vi indlogeret i flotte westernhytter hos storfamilien Hicks, der sammen med den charmerende stab af cowboys og cowgirls arbejder benhårdt på at sikre alle gæster en uforglemmelig ferie. Her får vi tre dage med masser af god mad og sjov. 

Fra morgen til aften kan man vælge at slappe af med svømning og vandreture i de hyggelige omgivelser - eller at deltage i ranchens mange spændende westernaktiviteter. 

 

Tirsdag:  Ophold på Mayan Ranch. Under opholdet bør man ikke snyde sig selv for en tur til selve Bandera, blot et par kilometer fra ranchen.

Bandera kalder sig selv "Cowboy Capital Of The World", og man kan næsten føle sig mærkelig, hvis ikke man har cowboyhat på. Masser af hyggelige westernbutikker, cowboybarer og gode muligheder for at købe eksempelvis indianersmykker.

Alle måltider er inkluderet under opholdet på Mayan Ranch - men har man lyst, kan man onsdag aften også vælge at deltage i den berømte Steak Night på Banderas 11th Street Cowboy Bar. 
 

 

Her er der levende musik, mens man selv griller sine bøffer med udsigt til et hav af cowboys og cowgirls på dansegulvet. Det plejer at være hylende sjovt.

 

Onsdag: Ophold på Mayan Ranch. To daglige rideture på ranchens veltrænede, rolige heste er inkluderet i prisen. 

Vælg for eksempel at ride ud til en ægte cowboy-breakfast i skoven - eller vælg i stedet at blive trukket på en ladvogn med hø, hvorfra der er fin udsigt til det spændende dyreliv, ikke mindst med snesevis af bambier. 

Gæsterne kan også lære lidt godt, gammeldags cowboyhåndværk, og om aftenen er der ofte underholdning på ranchen, der plejer at være et gigantisk hit hos vore gæster.

For de, der har lyst til at skyde med rigtige guns, arrangerer vi en tur til Bandera Gun Club for at kåre Texas Tours' 2022-mester i Cowboy Shooting
  

 

Torsdag: Efter endnu en god lunch på Mayan Ranch checker vi ind på hotel i den romantiske storby San Antonio, cirka en times kørsel fra ranchen. 

Vi bliver indlogeret centralt med nem adgang til den berømte Riverwalk, San Antonios helt uforlignelige restaurant- og forlystelsesområde langs en flere kilometer lang kanal under gadeniveau. 

Vi lægger ud med en let gang sightseeing i San Antonio, der er spækket med hygge, store seværdigheder og små, mexicanske butikker.

Undervejs besøger vi blandt andet Fort Alamo, hvor Davy Crockett blev dræbt i kamp mod mexicanerne, og vi fortsætter med en fin sejltur på The Riverwalk, hvor en munter guide (på engelsk) fortæller om byen. 

Om aftenen kan man slentre på The Riverwalk og nyde den unikke atmosfære - eller hygge sig på midtbyens mange barer.

Brug måske en time eller to (eller flere) på den irske pub Durty Nelly's, hvor der er gratis peanuts og som regel liv og meget glade dage med en fremragende entertainer ved pianoet.

 

FredagDagen til fri disposition i San Antonio. Tag for eksempel til tops i Tower of The Americas med storslået udsigt over byen. 

Eller besøg Buckhorn Saloon, som har et kæmpestort museum med nærmest alt underligt mellem himmel og jord.

Eller tag med rejselederen til San Antonios mexicanske marked.

Eller gå en tur langs San Antonio River ud til det historiske King William District med overdådige huse i små, hyggelige gader.
 

Lørdag: Mulighed for mere tid på egen hånd i dagtimerne. Man kan også tage med på en udflugt til den smukke Japanese Tea Garden i udkanten af byen. En fin park med vandfald, små vandrestier, koi-damme og masser af smukke blomster.

Downtown San Antonio er der et stort udbud af forlystelser, eksempelvis Guinness World Records Museum. Legoland Discovery Center og Ripley's Believe It or Not.

Om aftenen kører vi ud til et vaskeægte Texas-rodeo med efterfølgende dans under stjernerne --->

Her får vi et autentisk indblik i, hvordan texanerne morer sig en lørdag aften - og skal naturligvis blandt andet se, om en eller flere cowboys kan holde sig siddende på en livlig tyr i otte sekunder. 


SøndagOm formiddagen gospelgudstjeneste i en lokal kirke i San Antonio, hvor deltagerne bliver mødt med åbne arme, og hvor vi oplever en fantastisk livsglæde med masser af gospelsang.

Derefter kan man gøre de sidste indkøb i indkøbscentret Rivercenter Mall og snuse de sidste indtryk ind i denne fascinerende storby.

Mandag: Vi checker ud fra hotellet og flyver hjem fra San Antonio eller Houston..
 

Tirsdag:  Ankomst til Aalborg (eventuelt Billund/København)

 

Med forbehold for fejl og ændringer/justeringer

Print siden
Ultimate Web A/S