Best of The West 2023 ... tre stater, store nyheder

REJSEPERIODE:  18. maj - 1. juni 2023
 

På denne 15-dages rejse med dansk rejseleder og masser af entrébilletter serverer vi igen noget af det allerbedste af Texas - og supplerer med store oplevelser i New Mexico og Arizona.

Rejsen er fyldt med nye steder, som vi aldrig før har haft gæster med til. I Texas blandt andet den legendariske Route 66, den besynderlige Cadillac Ranch og den vildt smukke Palo Duro Canyon, kendt som "The Grand Canyon of Texas".

Og så tager vi på road trip gennem New Mexico, blandt andet med besøg i ufo-byen Roswell, og slår os derefter ned et par dage i Tombstone, Arizona - kendt som The Town Too Tough To Die. Hvis man for alvor gerne vil opleve stemningen fra The Wild West - så er det her!

Alt i alt 15 dage med god, gammeldags western-stemning, berømte seværdigheder, flot natur, fantastiske storbyer, små cowboyflækker og naturligvis masser af god mad, god musik og godt vejr. 

Undervejs bor vi tre døgn på en tophyggelig ranch, hvor man kan ride, hvis man har lyst til det - eller bare nyde den helt særlige Texas-gæstfrihed og westernhygge i lange baner.

Nedenstående dagsplan er kun en lille del af det hele ...

 

 

Torsdag: Afrejse fra Aalborg (Billund/København kan arrangeres), ankomst til Dallas-Fort Worth Airport. Vi bliver indlogeret ved Fort Worth Stockyards med masser af westernatmosfære og gode, gammeldags saloons.

Fredag: Udflugt til Dallas med besøg i The Sixth Floor Museum på stedet, hvor præsident John F. Kennedy blev skudt. Et særdeles fascinerende museum i det gamle skolebogslager, hvorfra Lee Harvey Oswald havde frit udsyn til bilkortegen med JFK.
 

Om aftenen mulighed for rodeo i Fort Worth Stockyards og nogle sjove timer på eksempelvis White Elephant Saloon (kendt fra tv-serien Walker, Texas Ranger med Chuck Norris) eller Filthy McNasty's Saloon.
 

Lørdag: Vi flyver fra Dallas direkte til Amarillo, hvor to dage fyldt med store oplevelser venter. Først bruger vi et par timer på Route 66, USA's mest berømte vejstrækning med masser af minder fra en svunden tid. Her kan man for eksempel besøge et par kæmpestore antikvitetsbutikker.

Vi bor på et af de mest berømte moteller i Texas, The Big Texan. Lige ved siden af motellet ligger den legendariske Big Texan Steak Ranch, der ikke kan forklares, men skal opleves.

 

Er man ekstremt sulten og modig, kan man prøve kræfter med stedets gigantiske, to-kilos steak ... og få den gratis, hvis man spiser den hurtigt nok. 

Søndag: Vi lægger ud med et morgenbesøg på The Cadillac Ranch, et besynderligt kunstværk bestående af 10 halvt nedgravede Cadillacs, som man kan spraymale med lige præcis det, man har lyst til. 

Over middag besøg i den utroligt smukke Palo Duro Canyon syd for Amarillo. Her er det en god idé at have god plads til fotos på mobilen.

 

Mandag: Fra Amarillo tager vi på road trip ad Route 66, kører gennem nabostaten New Mexico og gør stop i Roswell, der har en  helt særlig historie at byde på: Verdens mest berømte ufo-hændelse skete i Roswell i 1947, hvor en ufo ifølge adskillige vidner styrtede ned og efterlod døde aliens.

Myndighederne har afvist det, men historien vil ikke gå væk, og det lever Roswell stadig højt på. Vi besøger et ufo-museum med masser af alien-souvenirs. Og ser for eksempel nærmere på byens gadelamper, der ligner aliens ... 

Overnatning i Las Cruces vest for Roswell.

 

Tirsdag: Fra Las Cruces går turen direkte til Tombstone, Arizona, The Town Too Toúgh To Die. Her er det som at træde 150 år tilbage i tíden, når man slentrer ned ad Allen Street med saloons, diligencer og cowboys. Byen emmer af historier om minedrift, skuddueller, bordeller og berømte wild west-navne som Wyatt Earp, Big Nose Kate og Doc Holliday. Oplev også en rekonstruering af den legendariske skudduel i OK Corral i 1881 mellem blandt andre Wyatt Earp, Doc Holliday og de lovløse Clanton-brødre.

 

Onsdag: Om formiddagen besøg på Tombstones berømte kirkegård, Boothill Graveyard, hvor folk som Three Fingered Dan, China Mary og nogle af de døde fra skudduellen i OK Corral ligger begravet. Her er der også gravsten med tekster, som man ikke ser andre steder ...

Eftermiddagen til fri disposition i Tombstone.

Torsdag: Vi forlader Tombstone og kører mod lufthavnen i El Paso. Undervejs besøg i den charmerende, gamle mineby Bisbee. Fra El Paso flyver vi tilbage til Texas, hvor vi lander i storbyen San Antonio. Her bliver vi indkvarteret centralt tæt på den berømte Riverwalk.

Fredag: Opholdet i San Antonio er smækfyldt med store oplevelser. Vi tager en hyggelig sejltur på The Riverwalk, vi besøger blandt meget andet det gamle Fort Alamo, hvor Davy Crockett og mange andre texanske frihedskæmpere mistede livet i kamp mod mexikanerne, og vi lægger vejen forbi byens mexikanske marked.

 

Vil man opleve et imponerende trylleshow, kan det også lade sig gøre denne fredag. Eller man kan slentre på The Riverwalk og nyde den unikke atmosfære - eller hygge sig på midtbyens mange barer.

Brug måske en time eller to (eller flere) på den irske pub Durty Nelly's, hvor der er gratis peanuts og som regel liv og meget glade dage med en fremragende entertainer ved pianoet.

Lørdag: Nogle af dagtimerne bruger vi på en tur til Fredericksburg vest for San Antonio - en gammel, tysk nybyggerby med masser af små, hyggelige butikker. Her besøger vi også en bronzeskultur af byens grundlægger, Otfried Hans Freiherr von Meusebach, der ryger fredspibe med en gruppe indianere. Skulpturen er til minde om den fredstraktat, de indgik i 1847 - en traktat, der aldrig blev brudt. 

Frokosten indtager vi i Llano lidt nord for Fredericksburg, på Coopers Old Time Pit Bar-B-Que, kendt som det måske bedste barbeque-sted i Texas. Derefter lægger vi vejen forbi minibyen Luckenbach (med cirka 3 indbyggere) hvor den store attraktion er den kombinerede saloon/butik/posthus og livemusikken under de ældgamle egetræer i en af Texas' absolut mest hyggelige flækker.

 

 

Søndag: Op ad formiddagen forlader vi San Antonio og gør klar til et af rejsens absolutte højdepunkter, Mayan Ranch i Bandera, cirka en times kørsel fra San Antonio.

På vejen stopper vi for lunch på en meget anderledes restaurant med udendørs servering i caribisk atmosfære. Hvis vi er lidt heldige, får vi hilst på stedets skaldede, stærkt charmerende  papegøje, Thelma. 

 

 

Vel ankommet til Mayan Ranch bliver vi indlogeret i flotte westernhytter hos storfamilien Hicks, der sammen med den charmerende stab af cowboys og cowgirls arbejder benhårdt på at sikre alle gæster en uforglemmelig ferie. Her får vi tre dage med masser af god mad og sjov. 

Fra morgen til aften kan man vælge at slappe af med svømning og vandreture i de hyggelige omgivelser - eller at deltage i ranchens mange spændende westernaktiviteter. 

Alle måltider og to daglige rideture i det smukke terræn er inkluderet under opholdet på Mayan Ranch.

 

Vælg for eksempel at ride ud i skoven til en vaskeægte Cowboy Breakfast - eller vælg i stedet at ankomme til morgenmaden på en hyggelig ladvogn med hø, hvorfra der er fin udsigt til det spændende dyreliv, ikke mindst med snesevis af bambier. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandag: Ophold på Mayan Ranch. Her kan også lære lidt godt, gammeldags cowboyhåndværk, og om aftenen er der ofte underholdning på ranchen, der plejer at være et gigantisk hit hos vore gæster.Under opholdet bør man ikke snyde sig selv for en tur til selve Bandera, blot et par kilometer fra ranchen.

Bandera kalder sig selv "Cowboy Capital Of The World", og man kan næsten føle sig mærkelig, hvis ikke man har cowboyhat på. Masser af hyggelige westernbutikker, cowboybarer og gode muligheder for at købe eksempelvis indianersmykker.

Tirsdag: Ophold på Mayan Ranch. For de, der har lyst til at skyde med rigtige guns, arrangerer vi en tur til Bandera Gun Club for at kåre Texas Tours' 2023-mester i Cowboy Shooting.

Onsdag: Check-out fra Mayan Ranch og kørsel til lufthavnen i San Antonio, hvorfra vi flyver hjem.

Torsdag: Ankomst til Danmark.

 

Med forbehold for fejl og ændringer/justeringer

Print siden
Ultimate Web A/S