Texas Eclipse 2024 - med masser af Wild West

REJSEPERIODE:  4.-17. april 2024 - UDSOLGT

På denne 14-dages rejse med dansk rejseleder får du ikke kun masser af store wild west-oplevelser - vi går også helt i sort i cirka tre minutter og 23 sekunder ...

Den længe ventede totale solformørkelse kan ses i Texas 8. spril 2024 lidt over middag, og den bliver et af de absolutte højdepunkter på denne rejse. Inden da tager vi dig med til verdens måske mest berømte wild west-by, Tombstone i Arizona, og vi fortsætter rundrejsen med en perlerække af godbidder i Texas:

God, gammeldags western-stemning, berømte seværdigheder, flot natur, den fantastiske storby San Antonio, små cowboyflækker og naturligvis masser af god mad, god musik og godt vejr. 

Undervejs bor vi tre døgn på en tophyggelig ranch, hvor man kan ride, hvis man har lyst til det - eller bare nyde den helt særlige Texas-gæstfrihed og westernhygge i lange baner.

Vi har 14 pladser og kan formentlig ikke skaffe flere, da der er enorm rift om hotellerne de steder, hvor solformørkelsen kan opleves.

Nedenstående dagsplan er kun en lille del af det hele ...

 

Torsdag: Afrejse fra Billund, ankomst til Tucson i Arizona, hvorfra vi har godt en times kørsel til Tombstone, The Town Too Tough To Die.

Her i verdens måske mest berømte westernby lever 1880'ernes wild west lever i bedste velgående. 
Det er som at træde 150 år tilbage i tíden, når man slentrer ned ad Allen Street med saloons, diligencer og cowboys. Byen emmer af historier om minedrift, skuddueller, bordeller og fredløse banditter.

Fredag: Vi bruger dagen i Tombstone, hvor vi blandt andet skal opleve en særdeles underholdende genskabelse af den legendariske skudduel i OK Corral i 1881 med deltagelse af udødelige westernnavne som Wyatt Earp og Doc Holliday.

Tre af deres modstandere, Billy Clanton og brødrene Tom og Frank McLaury, blev dræbt og er begravet på Boothill Graveyard, som vi også besøger.

En kirkegård, hvor mange af gravstenene har helt uforlignelige inskriptioner.

Om aftenen liv og glade dage i Big Nose Kate's Saloon, hvor westernstemningen driver ned ad væggene. Og hvor man i kælderen kan se det sted, hvor en sær alt-mulig-mand i Tombstones storhedstid boede og gravede en tunnel direkte ind i en af byens sølvminer.
 

Lørdag: Efter morgenmad på hotellet - og måske lidt ekstra shopping i Tombstone - tager vi på roadtrip mod Texas.

Turen går gennem det sydlige Arizona og New Mexico, i øde områder, der i anden halvdel af 1800-tallet var præget af kampe mellem USA's hær og apache-indianere som Geronimo og Cochise. 

Undervejs finder vi en lille by at spise i, og sidst på eftermiddagen checker vi ind på hotel i Van Horn i Texas. 
 

Søndag: Roadtrippet fortsætter i formiddagstimerne, indtil vi over middag ankommer til Rocksprings med lidt over 1.000 indbyggere. Her har vi lejet et motel, som vi har helt for os selv.

Efter lunch og indcheckning er resten af dagen til fri disposition og afslapning. Gå for eksempel en tur forbi Rocksprings' gamle (meget lille) fængsel, tag et spil shuffleboard eller hæng ud i motellets flotte coffee shop.

 

 

Mandag: Dette er den store Total Eclipse-dag! Folk fra hele verden er i Texas 8. april for at opleve et syn, der vil fremkalde både jubel, gråd og forbavselse.

I Rocksprings begynder solen at forsvinde lidt over middag, og fra klokken cirka 13.31 er solformørkelsen total i 3 minutter og 23,3 sekunder ...

Der bliver masser af trafik på vejene i det bælte, hvor solformørkelsen kan opleves, men vi har fundet et fint udsigtssted bare nogle få minutters kørsel fra Rocksprings. 

Der er ingen fancy restauranter i Rocksprings, men om aftenen forsøger vi at arrangere en hyggelig festmiddag/barbeque party tæt på motellet, hvor vi laver vores egen mad, mens solen forsvinder på helt normal vis. Det bliver en dag, du aldrig glemmer.

 

Tirsdag: Op ad formiddagen tager vi på udflugt i det fantastisk smukke Texas Hill Country. Via nogle af statens allerhyggeligste og mest kringlede veje - kendt som The Three Twisted Sisters - kører vi til Leakey for at spise lunch på en vaskeægte, delvis udendørs biker-bar blandt fredelige motorcyklister i sædvanligvis stort antal.

Her vil der være gode muligheder for at udveksle eclipse-oplevelser med sultne texanere. 

Om eftermiddagen besøg i det flotte naturområde Lost Maples, hvor man med lidt held kan få øje på blandt andet grå ræve, rådyr, rødlosser, vaskebjørne, sjældne fuglearter og Texas' nationaldyr, armadilloen. 

 

Onsdag: Turen går videre fra Rocksprings til Bandera, kendt som Cowboy Capital of The World. Her venter et andet af rejsens absolutte højdepunkter, et tre-dages ophold på Mayan Ranch med fuld forplejning og sjove westernaktiviteter.

På ranchen bliver vi indlogeret i flotte westernhytter hos storfamilien Hicks, der sammen med den charmerende stab af cowboys og cowgirls arbejder benhårdt på at sikre alle gæster en uforglemmelig ferie. 

Fra morgen til aften kan man vælge at slappe af med svømning og

vandreture i de hyggelige omgivelser - eller at deltage i ranchens mange spændende westernaktiviteter. 

Alle måltider og to daglige rideture i det smukke terræn er inkluderet under opholdet på Mayan Ranch. Vælg for eksempel at ride ud i skoven til en vaskeægte Cowboy Breakfast - eller vælg i stedet at ankomme til morgenmaden på en hyggelig ladvogn med hø, hvorfra der er fin udsigt til det spændende dyreliv, ikke mindst med snesevis af bambier. 

 

Torsdag:  Ophold på Mayan Ranch. Her kan også lære lidt godt, gammeldags cowboyhåndværk, og om aftenen er der ofte underholdning på ranchen, der plejer at være et gigantisk hit hos vore gæster.Under opholdet bør man ikke snyde sig selv for en tur til selve Bandera, blot et par kilometer fra ranchen.

Bandera kalder sig selv "Cowboy Capital Of The World", og man kan næsten føle sig mærkelig, hvis ikke man har cowboyhat på. Masser af hyggelige westernbutikker, cowboybarer og gode muligheder for at købe eksempelvis indianersmykker.

 

 

Fredag: Ophold på Mayan Ranch. For de, der har lyst til at skyde med rigtige guns, arrangerer vi en tur til Bandera Gun Club for at kåre Texas Tours' 2024-mester i Cowboy Shooting.

Om aftenen kan du hygge dig i ranchens saloon, hvor man kan få nye venner fra Texas - eller måske fra England, New Zealand eller Frankrig.
 

Mayan Ranch har fans i hele verden.

 

 

Lørdag: Efter frokost på Mayan Ranch forlader vi Bandera og er en times tid senere i Fredericksburg - en gammel, tysk nybyggerby med masser af små, hyggelige butikker.

Her besøger vi også en bronzeskultur af byens grundlægger, Otfried Hans Freiherr von Meusebach, der ryger fredspibe med en gruppe indianere. Skulpturen er til minde om den fredstraktat, de indgik i 1847 - en traktat, der aldrig blev brudt. 

Derefter lægger vi vejen forbi minibyen Luckenbach (med cirka 3 indbyggere) hvor den store attraktion er den kombinerede saloon/butik/posthus og livemusikken under de ældgamle egetræer i en af Texas' absolut mest hyggelige flækker.

 

Søndag
Ad nogle af Texas' smukkeste veje kører vi til Llano lidt nord for Fredericksburg, hvor vi spiser frokost på Cooper's Old Time Pit Bar-B-Que, kendt som det måske bedste barbeque-sted i Texas.

Derfra fortsætter vi til den fantastiske storby San Antonio, hvor rejsens sidste to dage giver mulighed for masser af store oplevelser.

Vi tager en hyggelig sejltur på The Riverwalk, vi besøger blandt meget andet det gamle Fort Alamo, hvor Davy Crockett og mange andre texanske frihedskæmpere mistede livet i kamp mod mexikanerne, og vi lægger vejen forbi byens mexikanske marked.

 

Eller man kan slentre på The Riverwalk og nyde den unikke atmosfære - eller hygge sig på midtbyens mange barer.

Brug måske en time eller to (eller flere) på den irske pub Durty Nelly's, hvor der er gratis peanuts og som regel liv og meget glade dage med en fremragende entertainer ved pianoet.

 

Mandag: Frit spil i San Antonio. Shop løs i byens flotte shoppingcenter lige ved siden af The Alamo.
Brug nogle flere timer på den helt uforlignelige Riverwalk med masser af fine fotomuligheder. Eller besøg verdens største cowboystøvler, hvor det for nogle år siden viste sig, at en hjemløs var flyttet ind i en af støvlerne.

Om aftenen arrangerer vi en afskedsmiddag på en af San Antonios mange fremragende restauranter.Tirsdag: Vi checker ud fra hotellet og flyver hjem fra lufthavnen i San Antonio/Austin.

Onsdag: Ankomst til Danmark.

 

Med forbehold for fejl og ændringer/justeringer

Print siden
Ultimate Web A/S