Best of Texas 2025 ... 14 sjove dage med unikke oplevelser

21. maj - 3. juni 2025 - pris 31.750,- pr. person i delt dobbeltværelse

Vores Texas-rundrejse med dansk rejseleder byder igen i 2025 på et helt særligt mix af store oplevelser, som man ikke finder andre steder. Her får I god, gammeldags westernstemning, berømte seværdigheder, flot natur, fantastiske storbyer, små cowboyflækker og naturligvis masser af god mad, god musik og godt vejr.
Undervejs bor vi bo en ranch, hvor man kan ride, hvis man har lyst - eller bare nyde den helt særlige Texas-gæstfrihed og westernhygge i lange baner.

 

 

Onsdag 21. maj: Afrejse fra Billund og ankomst til Dallas-Fort Worth Airport. Indlogering i cowboybyen Fort Worth, der er en flot blanding af nyt og gammelt - men som har bevaret de gode, gamle dage i The Historic Stockyards, hvor westernstemningen driver ned ad væggene i saloons, spillesteder og butikker.

Torsdag 22. maj: Efter morgenmad på hotellet kører vi til Dallas og omegn. Første stop er Southfork Ranch, der blev verdensberømt som hjemsted for J.R. Ewing og hans familie i tv-serien "Dallas". Se blandt meget andet den berømte swimmingpool, der er meget lille, men som blev gjort større ved hjælp af spejle.

Bagefter besøger vi Dealey Plaza i Dallas, hvor præsident John F. Kennedy blev skudt - og gæster det fine Sixth Floor Museum, der er indrettet i det gamle skolebogslager, som snigskytten Lee Harvey Oswald benyttede på drabsdagen. 

Inden turen går tilbage til Fort Worth, lægger vi vejen forbi en af verdens største bronzeskulpturer, en flot flok longhorn-kvæg, der fredeligt går gennem en lille park.

Om aftenen mulighed for at gæste verdens største cowboyværtshus, Billy Bob's.


Fredag 23. maj: Frit spil i Fort Worth. Oplev den særlige westernstemning i The Stockyards, hvor seje cowboys og kvæg i lange baner gjorde byen berømt fra slutningen af 1800-tallet.
I dag kan man hver dag opleve historien blive levende, når en flok longhorn-kvæg bliver drevet gennem gaderne af cowboys, der er som hentet direkte ind fra The Wild West.

Bliver det for støvet, er der masser af muligheder for at slukke tørsten på charmerende cowboybarer og saloons.

Om aftenen spiser vi på den legendariske Fort Worth-restaurant Joe T. Garcias, der har en helt utrolig mængde af berømtheder blandt sine tidligere gæster: Elvis Presley, Ronald Reagan, Willie Nelson, Waylon Jennings, Elton John, Tina Turner, Tanya Tucker, Harrison Ford og mange, mange flere 

Lørdag 24. maj: Vi forlader Fort Worth og kører sydpå til den tyske nybyggerby Fredericksburg. 

Her lægger vi ud med en let gang sightseeing i en ualmindeligt velplejet by med masser af minder om den tyske fortid - og med et væld af små, hyggelige butikker, blandt andet med tøj, smykker og antikviteter. Der er også en fremragende chilibutik, med adskillige hundrede gratis smagsprøver på alskens produkter med chili.

I byens park besøger vi en flot skulptur af byens grundlægger, Otfried Hans Freiherr von Meusebach, der ryger fredspibe med en gruppe indianere. Skulpturen er til minde om den fredstraktat, de indgik i 1847 - en traktat, der aldrig blev brudt. 

Aftenen er afsat til afslapning, eller eventuelt en tur på Fredericksburgs mikrobryggeri, der er Texas' ældste af sin slags.

Søndag 25. maj:

Vi tager på tur i The Texas Hill Country. Via små, snoede veje kommer vi ud blandt lokale ranches i ualmindeligt flot natur og når ved middagstid til Llano. Her spiser vi frokost på Coopers Old Time Pit Bar-B-Que, kendt som det måske bedste barbeque-sted i Texas. Tidligere USA-præsident George W. Bush er blandt de mange fans. 

Ud på eftermiddagen lander vi i minibyen Luckenbach (med cirka 3 indbyggere), der er udødeliggjort i countryhittet "Luckenbach Texas" med Willie Nelson og Waylon Jennings. Den store attraktion er den kombinerede saloon/butik/posthus og livemusikken under de ældgamle egetræer i en af Texas' absolut mest hyggelige flækker.

Her handler det mest om at lave så lidt som muligt og bare nyde den helt specielle atmosfære. Luckenbach har også en dancehall, og er der koncert dér om aftenen, kan man vælge at blive og få dén med. 

Mandag 26. maj:

Dagen er afsat til afslapning og hygge på egen hånd, for eksempel i Fredericksburgs butikker eller ved hotellets swimmingpool.

Der er også mulighed for en shoppingtur i Fredericksburgs kæmpestore Walmart-varehus. hvor man nemt kan blive overrasket over både udvalget og de små priser. Walmart-kæden er verdens største private virksomhed med cirka 2,3 millioner ansatte.

Tirsdag 27. maj: Op ad formiddagen forlader vi Fredericksburg og gør klar til et af rejsens absolutte højdepunkter, tre sjove og hyggelige dage på Mayan Ranch i Bandera, cirka en times kørsel mod syd.

Vi bliver indlogeret i de hyggelige westernhytter hos storfamilien Hicks, der sammen med den charmerende stab af cowboys og cowgirls arbejder benhårdt på at sikre alle gæster en uforglemmelig ferie. Regn med masser af god mad.

Fra morgen til aften kan man vælge at slappe at ved poolen, udforske den flotte natur eller deltage i ranchens spændende westernaktiviteter. Regn med at få nye westernvenner fra USA, England, Frankrig, Slovenien eller andre af de lande, der har opdaget magien på Mayan Ranch. 

Onsdag 28. maj: Ophold på Mayan Ranch. To daglige rideture på ranchens veltrænede heste er inkluderet i prisen, og det samme gælder alle måltider under opholdet.

 

Vælg for eksempel at ride ud til en ægte cowboy-breakfast i skoven - eller vælg i stedet at blive trukket på en ladvogn med hø, hvorfra der er fin udsigt til det spændende dyreliv.

Torsdag 29. maj:  Afslapning på Mayan Ranch.

Under opholdet bør man ikke snyde sig selv for en tur til selve Bandera, blot et par kilometer fra ranchen.

Bandera kalder sig selv "Cowboy Capital Of The World", og her er det næsten obligatorisk at have cowboyhat på.

Masser af hyggelige westernbutikker, cowboybarer og gode muligheder for at købe eksempelvis indianersmykker.

 


Fredag 30. maj: Efter endnu en god lunch på Mayan Ranch går turen til romantiske San Antonio, hvor vi lægger ud med en let gang sightseeing, og hvor vi om aftenen byder på sejltur på San Antonios berørmte Riverwalk - et helt uforligneligt restaurant- og forlystelsesområde langs en flere kilometer lang kanal under gadeniveau.
 

Lørdag 31. maj:  Vi besøger det historiske fort Alamo, hvor Davy Crockett døde, mens han forsvarede Texas mod mexicanerne.

Vi ser nærmere på mylderet af små, mexicanske butikker, og vi skal naturligvis tilbringe flere timer langs The Riverwalk.


Søndag 1. juni: Frit spil i San Antonio, der har oplevelser og seværdigheder langt ud over det sædvanlige.

Tag for eksempel til tops i Tower of The Americas med storslået udsigt, eller besøg den store forlystelsespark Six Flags Fiesta Texas, eller oplev et fremragende trylleshow, eller tag med på spøgelsesjagt, eller brug måske en time eller to på den irske pub Durty Nelly's, hvor der er er en helt uforlignelig atmosfære. Eller besøg Buckhorn Saloon, som har et kæmpestort museum med nærmest alt underligt mellem himmel og jord. 

Om aftenen afskedsmiddag på en af San Antonios absolutte toprestauranter. 

 

Mandag 2. juni:  Efter morgenmad på hotellet checker vi ud for at rejse hjem. Det er tilladt at rejse med cowboyhat ...

Tirsdag 3. juni: Ankomst til Billund

Med forbehold for fejl og ændringer/justeringer

 

Print siden
Ultimate Web A/S