London & York - det bedste af England

Syv dage med uforglemmelige seværdigheder og uovertruffen historie.  London er London. Og York er middelalder, vikinger, charme, spøgelser og meget, meget mere.

 

Oplev den flotte udsigt inde fra Clifford's Tower, der i århundreder har været et af Yorks berømte vartegn På denne rejse har du mulighed for at opleve noget af det allerbedste, England har at byde på. Først et par dage i altid festlige London, fyldt med musicals, teater, markeder, shopping og verdensberømte seværdigheder.

Og så en togtur nordpå til York, hvor der venter fire overnatninger i en by, som i helt usædvanlig grad er spækket med fascinerende historie, god atmosfære og store oplevelser.

 

Den ældgamle bymur er flot bevaretI York foregår det meste i et behageligt tempo i de hyggelige middelaldergader, hvor nogle af Englands mest talentfulde gadegøglere er med til at sørge for den gode stemning.

Snesevis af ældgamle pubs, et overdådigt udvalg af restauranter og butikker, masser af krinkelkroge, interessante museer, teatre og spillesteder - altsammen er det med til at gøre York til en uforglemmelig oplevelse.

 

Godt 250 år tog det at bygge The Minster i YorkGå en tur på den flotte bymur, hvoraf hovedparten er omkring 800 år gammel. Bliv overvældet af den enorme (og enormt smukke) katedral, The Minster, som blev opført i årene 1220-1472. Og nyd en sejltur på floden Ouse, der roligt flyder gennem midtbyen.

Husk også at gå i vore berømte forfædres fodspor med et besøg i Yorks vikinge-center, hvor man kommer helt tæt på det liv, som de danske vikinger levede i York efter at have erobret byen i 866. I den underjordiske udgravning er en komplet vikingeby blevet genopført - og der er i høj grad kælet for detaljerne. Eksempelvis er vikinge-dukkernes tøj lavet af uld fra får, der har fået samme slags mad som fårene fik i vikingetiden ...

 

Hus nummer halvanden i Whip-Ma-Whop-Ma-Gate ...Vikingetiden smitter stadig af på sproget i York - her hedder gaderne ikke streets, men har navne som Coppergate, Swinegate og Stonegate. Eller hvad med Whip-Ma-Whop-Ma-Gate ... Yorks korteste gade, hvor der før i tiden var gabestok og offentlig piskning, deraf navnet.

I York myldrer det med forskellige Ghost WalksYork er efter sigende hjemsted for usædvanligt mange spøgelser, og man bør ikke snyde sig selv for at møde nogle af dem - eller i det mindste høre om dem. Hver aften er der en stribe forskellige spøgelsesture i den stemningsmættede midtby, hvor dygtige spøgelsesguider beretter om mystiske hændelser, hjemsøgte pubs og hvide damer.

Man behøver ikke at være ret modig for at være med - det meste foregår med et godt glimt i øjet.

Den ældste og mest populære Ghost Walk har udgangspunkt ved pubben King's Arms på flodbredden - en pub, som gennem årene har været oversvømmet adskillige gange, når Ouse er gået over sine bredder. Rekorden er fra november 2000, da vandet inde i pubben var tæt på at nå loftet.

7-dages rejse  fra 9.490,-

Print siden
Ultimate Web A/S