Dallas, Texas 

Dallas er oliefyrster, kvægbaroner, shopping, kunst, højhuse og musik - og for de fleste mennesker er Dallas i høj grad JFK.  


Fra vinduet på 6. etage yderst til højre blev John F. Kennedy skudtNår vi på vore rundrejser lægger vejen forbi Dallas - ”The Big D” -  så kommer vi naturligvis ikke uden om en af verdens mest berømte gader.

På Dealey Plaza ved Elm Street blev præsident John F. Kennedy skudt 22. november 1963, og i hvert fald nogle af skuddene blev affyret fra 6. etage i en bygning, der dengang rummede et skolebogslager.

I dag er snigskytten Lee Harvey Oswalds skjulested omdannet til ”The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza” - et aldeles fremragende museum, hvor man sagtens kan få et par timer til at gå med at fordybe sig i en af verdenshistoriens mest dramatiske og mest mystiske begivenheder.

På gaden uden for museet er der et stort kryds på vejen lige dér, hvor præsidenten blev ramt. 
 
Dallas er USA’s 9.-største by, og én af de få helt store byer, der ikke ligger ved vandet. De skinnende skyskrabere og de tæt befolkede forstæder er bare skudt op i det flade prærieland, og årsagen er big business. Byen er bygget på et fundament af kvæg og olie, og indbyggernes største interesser er tilsyneladende at tjene penge og at bruge dem.

Print siden
Ultimate Web A/S