Memphis, Tennessee

Memphis er Elvis – og Memphis er også meget, meget mere. Smukt placeret ved den majestætiske Mississippi River ligger denne fascinerende sydstatsby, hvor man hurtigt fornemmer, at man er ankommet til ”The Deep South”.

Memphis har både sporvogne og hestevogne Memphis bærer stadig præg af svundne tider med slaver, storstilet bomuldsproduktion og borgerrettighedskampe. Motellet, hvor Martin Luther King, Jr. blev skudt i april 1968, er i dag både et borgerrettighedsmuseum og et mindesmærke, hvor tiden har stået stille.

Vil man endnu længere tilbage i tiden, kan vi anbefale et besøg på slavemuseet Slavehaven – et stemningsmættet, gammelt træhus med hemmelige rum, som flygtende slaver kunne benytte sig af på vej mod friheden. 
 
Og så er Memphis ikke mindst byen, hvor både rock’n’roll, blues og soul blev født. På Texas Tours’ rundrejser er der naturligvis besøg på både Elvis Presley’s Graceland og i det berømte Sun Studio, hvor Elvis, Johnny Cash og mange andre store navne begyndte deres karriere. 


På egen hånd kan du desuden udforske eksempelvis byens Rock n Soul Museum eller bare indsnuse atmosfæren i den berømte Beale Street, også kendt som ”Home of The Blues”. Det var her, W.C. Handy skrev verdens første bluessang I 1909, og det er her, man stadig kan møde et bluesband eller en Elvis-efterligning stort set døgnet rundt.

 

 

Hvad mad angår, er Memphis mest berømt for fremragende barbecue og for Elvis’ ”peanut-butter-and-banana sandwiches”. Men der er mange andre muligheder at vælge imellem – og vil du gerne ha’ en gratis frokost, kan det også lade sig gøre. Så skal du bare besøge Big Foot Lodge og spise en ret stor burger med tilhørende fritter i løbet af en time … se burgeren her, hvis du tør … 
 
Memphis har varmt vejr om sommeren, med temperaturer omkring 25-30 grader, mens vintermånedernes gennemsnit sjældent kommer over 10 grader.

Print siden
Ultimate Web A/S